Cursus/handleiding kunstnagels

  • Marskens

    Na een cursus gevolgd te hebben bij Syntra Leuven werk ik sinds 2,5 jaar als nagelstyliste.

    Aangezien ik vroeger ook een lerarenopleiding heb gevolgd mag ik vanaf september 2014 een cursus kunstnagelstyling geven aan een CVO.

    Nu heb ik problemen bij het opstellen van mijn cursus.

    Niet tegenstaande het een praktische opleiding is ben ik ervan overtuigd dat de cursisten ook baat hebben aan een papieren handleiding.

    Maar aangezien het voor mij allemaal zo voor de hand liggend is vind ik het moeilijk te bepalen wat ik al dan niet in de papieren cursus zet (productbespreking, tips en sjablonen, bijwerking.

    Ik wil dat er genoeg in staat voor hen zodat ze wanneer ze thuis willen oefenen ergens op kunnen terugvallen. Maar het moet natuurlijk ook nog boeiend blijven en geen aaneenschakeling zijn van details.

    Daarom vroeg ik me af of er hier misschien nagelstylistes zijn die ook al opleidingen hebben gegeven en die graag hun cursus zouden delen met mij.

    Vanzelfsprekend neem ik hem niet klakkeloos over. Maar ik zoek gewoon enkele voorbeelden zodat ik een richtlijn heb of wat inspiratie kan opdoen.

    Het gaat over een allround opleiding gel en acryl en alle specialisaties. De cursisten hebben al een jaar handverzorging gevolgd.

    Alvast bedankt voor jullie reacties!

  • Filesofeetje

    :p jij bent de docent? Neem aan dat als je een lerarenopleiding hebt gedaan dat je weet hoe je kennis over kan dragen op een leerling.

    Bedoel het niet lullig, dit kwam in mij op toen ik het las…

  • Marskens

    Ja inderdaad, ik ben de docent, maar dat maakt het ook moeilijk.

    Na 2,5 jaar is alles zo een automatisme geworden. En doe je alles zonder er over na te denken.

    En praktijk aanleren is nog altijd iets helemaal anders dan theorie.

    Vanzelfsprekend kan ik alles uitleggen en voordoen en uitschrijven maar de vraag is gewoon wat.

    uitschrijven dat een gelpenseel altijd met het correcte product moet worden afgekuist of dat een tip eerst voorbij de het stoeprandje moet worden gezet en dan terug duwen is voor mij totaal onnuttig maar misschien niet voor de cursisten.

    Dus ik had graag geweten wat andere docenten OP PAPIER mee geven aan hun cursisten.

  • rikasnagelstudio

    op papier kun je niks leren SORRY

    info is genoeg te vinden op internet over nagelziekten etc.

    Je moet de hele praktijk en theorie hebben gedaan dan zit het je in de kop dan nog is papier niet nodig.

    Sorry

  • Marskens

    Duidelijk begrijp je niet wat ik wil zeggen.

    Ik wil naast de praktische opleiding ook een houvast geven aan de cursisten zodat ze ergens op kunnen terug vallen tussen de praktische lessen door. Dus als ze tussen de lessen thuis willen oefenen.

    Ik wil had jou nagels wel eens willen zien na het afronden van je cursus. Hoe lang heb je DAARNA nog moeten trainen om het resultaat van nu te bekomen??

    Pas na een tijd durfde ik te zeggen dat ik mooie nagels kon plaatsen. En dan nog volg ik geregeld perfectioneringscursussen of opfriscursussen.

    En dan is het altijd handig om nog aventoe in je oude cursussen te duiken en nog eens te bekijken hoe het allemaal volgens de theorie moet.

    Ik ben dus absoluut overtuigd van het voordeel van een papieren cursus naast je praktijkopleiding.

    Iemand die na zijn opleiding geen nood meer heeft aan degelijke info en denkt alles onder de knie te hebben kan in mijn ogen geen goede nagelstyliste zijn.

    Perfectie en voltooiing is in dit beroep NOOIT bereikt.

    En al zeker geen nagelstyliste die info over nagelaandoeningen opzoekt op internet. Wikipedia is een site die aangepast kan worden door Janneke en Mieke en is dus zeker niet altijd correct en betrouwbaar. Net zoals 95% van andere info op internet. Echte betrouwbare info over nagelinfecties en dergelijke zijn enkel te vinden in betrouwbare vakbladen en encyclopedieën.

  • Ginet

    Hoi Marskens, waarom schakel je het Nagelgilde niet in. Ik denk dat die jou beter kunnen helpen.

    Ik weet dat er opleidingscentra zijn die les geven met theorie van het Nagelgilde.

    Tekst is gekopieerd:

    Het Nagelgilde heeft een merkonafhankelijk lesboek uitgebracht dat door

    een groot aantal opleiders in Nederland gebruikt wordt tijdens de opleiding-

    en. Inmiddels heeft de VISAVI (ontwikkelaar van lesmateriaal voor diverse

    opleidingen in de uiterlijke verzorging) nieuw lesmateriaal ontwikkeld.

    Uniek hierbij is dat de leerling gebruik kan maken van een online lesomgeving!

  • Jolanda

    Ik denk dat het inderdaad een pluspunt is om naast de praktijklessen een theoriemap te hebben.

    Ik heb destijds via de LOI mijn Acryl opleiding gedaan en dat is erg beknopt. Alles staat er in. Ontstaan van kunstnagels, achtergrond, Prep, tips, sjablonen, nabehandelingen, nailart, manicure, spamanicure, veiligheidsinstructies, nagelziektes en afwijkingen, etc. etc.

    Ik zet geen acryl meer, maar ik blader er nog wel eens even in om dingen op te zoeken.

    Heeft de school een merk waar ze mee werken anders kan je misschien daar inlichtingen vragen en anders bij het Nagelgilde inderdaad.

    Lukt dit niet, dan zul je toch echt zelf achter de laptop moeten kruipen en een cursus schrijven. Je hebt waarschijnlijk zelf ook wel een theoriegedeelte gehad, dus dat kan je meenemen en al het andere wat je belangrijk vind.

    Succes.

  • Marskens

    Hi Ginet & Jolande,

    Dat is inderdaad wat ik bedoel.

    Maar ik zal inderdaad grotendeels zelf achter de laptop moeten kruipen. Ik begin stilaan een beter beeld voor mezelf te krijgen.

    Bedankt voor de tips en opmerkingen!

    Ps: het grote probleem is dat mijn lieve huisdieren in een onoplettend moment op mijn cursus hebben geplast! Ik had tijdens mijn cursus zo een stoffen winkelmandje en dat zag er toch zo praktisch uit volgens hen!