Ik heb een aantal vragen. Ik wil heel graag een eigen nagelstudio beginnen in bijberoep. Ik heb een opleiding schoonheidsspecialiste gehad en heb ook een cursus gevolgd om polygel te plaatsen. Ik heb echter besloten om mij te focussen op de natuurlijke nagel en deze zo zacht en goed mogelijk te behandelen en ik zou met de so polish gel aan de slag willen.

Ik heb ondertussen daar ook een cursus van gevolgd.

Ik zou eventueel ook nog een cursus nail art willen volgen. Is dit een aanrader? Of kan je dit makkelijk zelf leren en uittesten?

Wanneer zijn jullie gestart met jullie salon? Want ik heb wel een cursus gevolgd maar echt perfecte nagels zetten lukt voorlopig nog niet daarvoor ga ik nog wel wat moeten oefenen. Hebben jullie in het begin een soort korting gegeven bij de start van jullie zaak zodat eventuele beginnersfouten ‘vergeven’ worden of hebben jullie eerst geoefend tot je mooie en perfecte nagels kon zetten en dan pas gestart? En dan kom ik bij een volgende moeilijkheid , ik heb vriendinnen die op de hoogte zijn dat ik in bijberoep zou willen starten en zij zouden hun nagels bij mij willen laten doen zodat ik kan oefenen maar zij verwachten hier heel wat minder voor te moeten betalen dan de normale tarieven. Hebben jullie dit in het begin ook gedaan aan een lager tarief maar wat dan als je echt beslist om te starten , dan is het toch heel moeilijk om ineens te zeggen dat ze wel de volle pot moeten betalen?

Qua ruimte , hadden jullie ook eerst een voorlopige ruimte ingericht waar jullie gestart zijn of hebben jullie ook gewacht voor een permanente en definitieve locatie?

Alle andere tips zijn natuurlijk ook heel welkom ;-)

Alvast bedankt!